Over Excluton

betrouwbaarheid

Excluton heeft betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

Al meer dan 35 jaar vinden de bestratingsproducten van Excluton hun weg naar diverse projecten.

Een constante kwaliteit en leverbetrouwbaarheid maken Excluton tot een aansprekende partner. Ook het naleveren van speciaal ontwikkelde bestrating is voor veel van onze afnemers een reden om te kiezen voor Excluton.

Excluton blijft ook constant innoveren en ontwikkelen. Het ontwikkelen gebeurt vaak in samenwerking met professionals vanuit de markt.

Daarnaast heeft Excluton geïnvesteerd in de nieuwste ontwikkelingen en is het machinepark flink uitgebreid, vernieuwd en gemoderniseerd. Door de laatste jaren capaciteitsvergroting te koppelen aan centralisatie op onze hoofdlocatie in Druten zijn het aantal vervoersbewegingen ook geoptimaliseerd (vermindering intern transport en optimale vrachtbezetting met diverse producten). Ons vervoer gebeurt grotendeels door eigen vrachtwagens waarbij goed wordt gekeken naar de milieubelasting. Een nieuwe manier van vervoeren voor Excluton is het werken met vrachtwagencombinaties met aanhanger. Door het onderweg parkeren en later ophalen van de aanhanger neemt de af te leggen afstand en het brandstofgebruik flink af.

Wat u ook van een betrouwbare partner mag verwachten is dat er op een verantwoorde manier met het milieu en mensen wordt omgegaan. Excluton is in de betonindustrie al jaren een duurzame voorloper (productiemethode, grondstofgebruik en recycling) en heeft ook niet voor niets de “duurzaamste bestrating”. De eisen die de overheid stelt aan duurzaam inkopen zijn voor Excluton dan ook geen probleem en worden dan ook vaak ruimschoots overtroffen.

Excluton heeft ook als eerste bedrijf in bestrating het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat CRADLE TO CRADLE mogen ontvangen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan alleen denken aan het milieu en de omgeving. Naast o.a. een goede werkomgeving te ontwikkelen, social return projecten, samenwerking met scholen en het verzorgen van kennisoverdracht draagt Excluton zijn steentje bij.