Over Excluton

Cradle to Cradle

CRADLE TO CRADLE gaat veel verder dan recycling.

Excluton kan vol trots melden dat na een grondig proces waarbij Excluton, de productie, grondstoffen en de toeleveranciers heeft laten doorlichten en laten aanpassen we vol trots mogen vermelden dat de bestrating van Excluton als eerste Cradle to Cradle gecertificeerd is en ook nog eens het hoge niveau zilver heeft behaald.

Excluton kende u al als toonaangevende producent van duurzame bestrating, afgelopen jaren is er heel veel veranderd aan het productieproces en de samenstelling van onze producten met als mooi voorbeeld onze ExcluNatura-lijn.

Omdat er op de markt een wildgroei is ontstaan aan keurmerken en veel producten worden bestempeld als duurzaam zijn we op zoek gegaan naar het hoogste haalbare, namelijk Cradle to Cradle.

Volgens de Cradle to Cradle gedachte waren we al wel op de goede weg maar was de gekozen weg "minder slecht"(less bad), aan de hand van de EPEA zijn we de weg ingeslagen naar de ontwikkeling van een goed product.

Cradle to Cradle is niet een kwestie van alleen maar recyclen maar gaat veel verder dan dat. Om u in een kort en bondige manier uit te leggen wat deze duurzame weg naar een circulaire economie is voor onze producten hebben we een mooie documentatie laten maken (welke uiteraard ook in een digitale variant te verkrijgen is).

Cradle to Cradle-toetsing

Om in aanmerking te komen voor Cradle to Cradle certificering moet aan de volgende punten worden voldaan.

-Materiaalzuiverheid.

-Herbruikbaarheid.

-Energieverbruik.

-Watermangement.

-Sociaal verantwoord ondernemen.

Meer informatie over Cradle to Cradle kunt u bijvoorbeeld vinden via:

http://www.epea.nl/nl/content/cradle-cradle%C2%AE

Onderstaande film geeft u een goed beeld van wat Cradle to Cradle precies is.