Over Excluton

Over Excluton

Stenen met karakter

Excluton is een grote onafhankelijke producent voor betonnen bestratingsproducten in Nederland. Vanuit meerder productielocaties produceren wij betonstraatstenen, -tegels en banden en tevens speciale oplossingen voor de waterbouw en openbaar vervoer. De producten vinden dagelijks hun weg in vooral Nederland, Duitsland en Belgie maar door het unieke karakter van onze producten weten opdrachtgevers vanuit landen daar ver buiten zelfs de weg naar Excluton te vinden.

Naast een groot compleet pakket aan producten is Excluton altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en/of toepassingen dit gebeurt vaak in samenwerking met professionals vanuit de markt zoals bij overheden, landschapsontwerpers, stedenbouwkundig ontwerpers en ingenieursbureaus.

Kwaliteit, garante en duurzaamheid

De bestratingsmaterialen voor de professionele markt voldoen aan de hoogste eisen. Naast o.a. KOMO, CE CRADLE TO CRADLE en DUBOkeur certificering zorgt ons eigen interne kwaliteitssysteem voor een constante productkwaliteit.

Duurzaamste bestrating van nederland.

Als eerste bestrating Cradle to Cradle gecertificeerd, dat geeft ook verantwoording. Met onze ExcluNatura-lijn maken we niet alleen als enige bestrating welke meer Co2 reduceert dan produceert. Ook is onze gehele productiemethode zo verandert dat we niet alleen milieuvriendelijke producten maken maar ook heel milieuvriendelijk produceren.

Grenzeloos ontwerpen

Excluton geeft u de mogelijkheid om uw eigen bestrating samen te stellen. Door een volledig nieuw ontwikkelde nabehandelingsfabriek biedt Excluton u echt de mogelijkheid om de toplaag van de stenen uw eigen karakter mee te geven d.m.v. slijpen, polijsten, schuren boucharderen, beitelen, stralen en curlen. Het is zelfs mogelijk om diverse nabehandelingen te combineren.

Laat u in uw ontwerp dus niet beperken door de materiaalkeuze. Excluton heeft naast een groot assortiment ook de mogelijkheid om uw eigen toplaag (tot 100% natuursteen), formaat en vorm samen te stellen en op wel 7 manieren te laten nabehandelen. Bij Excluton laat u bestrating maken die bij uw ontwerp past en past u uw ontwerp niet aan aan de te verkrijgen bestrating.

Machinaal straten

Excluton kan bijna haar hele programma aanleveren in machinaal pakket. Naast de bekende elleboog-, keper-, halfsteens- en blokverbanden kan Excluton in overleg met ontwerper of de uitvoerende partij in het voortraject zelfs combinaties van formaten en kleuren samenbrengen in een machinaal te verwerken pakket.